Loading
Broke my hip
Op vrijdag 10 juni heb ik mijn rechter heup gebroken (mediale collum fractuur) tijdens een wandeling met de honden. Pimmie trok me onderruit. Op zaterdag ben ik geopereerd, waarbij ik een DHS (dynamic hip screw) heb gekregen. Op zondag mocht ik mijn bed uit en kon ik beginnen met oefeningen. De heup mag 100% belast worden maar is buitengewoon pijnlijk. Kleine stukjes lopen met twee krukken. Oxycodon als pijnstiller. Genezing duurt 3 maanden volgens de chirurg. Na 6 weken van met twee krukken lopen over op één kruk.
Het beangstigende is dat pas over een maand of 9 is te zien of de dijbeenkop goed doorbloed is, zo niet dan sterft die af en heb ik alsnog een volledige heupprothese nodig.
Van de oxycodon ben ik op dit moment over op de tramadol maar nog steeds erg veel pijn, vooral 's nachts. Altijd pijn! Het wordt nog een lange lijdensweg. Verschrikkelijk om aan bed gebonden te zijn en niet erop uit te kunnen met camera en honden.
Opeens ben ik een invalide.

4 comments

Jocelyne Villoing said:

Bonjour Marja,
tout ce récit m'attriste et j'espère que le pire est derrière vous maintenant, la science est grande maintenant et je suis sûre que vous serez bien soignée !
Bon courage et bon rétablissement mon amie.
Amitiés. Jocelyne.
22 months ago ( translate )

Marja Savonije said:

Merci Jocelyne
22 months ago ( translate )

Elbertinum said:

Ja die Geduld braucht man , wenn man sie nicht hat.
ich wünsche dir gute Heilung -
22 months ago ( translate )

Amelia said:

We never know what is round the next corner. I hope medication can control the pain and encourage healing. Walking with crutches and a camera is nigh on impossible. stay strong.Marja.
22 months ago