Loading
Interjú
Korábban olvastam egy érdekes interjut az Európát is érintő mígrációs krízisről. Az interjú eredete a Kinai televizió, ahol Tian Wei /TW/ ujságírónő kérdezte az Arab Liga elnökét Ahmed Aboul Gheit úrat. /AAG/

TW: Miért nem fogadják be a gazdag Arab államok a bevándorlókat és menekülteket.
AAG :Azért, mert mi nem vagyunk alkalmas úticél nekik. Mi őszinték és nyitottak vagyunk.

TW: Arra kérem önt, magyarázza meg nekem, mégis miért nem akarnak bevándorolni az önök országaiba sem a migránsok, sem a menekültek ?

AAG: Ez egyszerű és megmagyarázható dolog. Mi nem teszünk kivételt velük, amikor ők átlépik a határt és itt kérnek menekült jogot a következő lépés az, hogy ök kötelesek aláírni egy kötelezvényt arról, hogy követik és teljesítik a befogadó ország szabályait és törvényeit. Ha elkövetnek bármilyen bűncselekményt, ugyanolyan büntetést kapnak mint a helyi lakosok, de gyorsított eljárásban. ( Amely súlyosabb esetben halálbüntetés is lehet.) Az aktuális büntetés letöltése után kiutasítjuk, hivatalosan visszaküldjük a saját országukba.
Ha valaki írástudatlan, a hivatali hatóság elmondja neki szórol szóra a tudnivalókat. Az érintett személy a saját újlenyomatával hitelesíti azt. Nem lehet kifogás vagy mentegetőzés, hogy ő nem ismeri a helyi kultúrát és törvényeket (araboknál az elképzelhetetlen.) Az informácíók és tudnivalók elérik őket, és éppen ezért nem akarnak beköltözni arab országokba.

TW: Nem gondolja Mister Gheit, hogy ez igen drasztikus eljárás ? Nyugat Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt.

AAG: Egyáltalán nem gondolom igy, azért, mert ha én másik országban keresek otthont és megkapom a lehetőséget és segítséget, akkor szigorú kötelességem alkalmazkodni és engedelmekedni a helyi rendeleteknek és törvényeknek. Ha a befogadott ezt nem fogadja el akkor szabadon elmehet, le is út fel is út. Nyugat Európában az emberek valószínű, csak később fognak felébredni és a valóságban látni az eseményeket. Aktuális lenne néhány Uniós hivatalnokot elküldeni ide, hogy kérjenek menekültjogot a mi országainkban, ekz: Doha, Quatar vagy Saud –Arabio Akkor ők is szerezhetnek saját tapasztalatokat, és lehetséges, hogy hamarabb felébrednek.

Legebla en lingvo Esperanto en pli frua artikolo: Decembro 06. 2018 www.ipernity.com/blog/janosandras/4706786

1 comment

HORVÁTH János András said:

Ismételt belépés után tudtam írni ezt a kommentet.
4 years ago